✔ Groepslessen in Gent

✔ Van beginnend trommelaar tot gedreven master

✔ Professionele & enthousiaste leerkrachten

✔ Geen lessen tijdens schoolvakanties en feestdagen

✔ Instrumenten tijdens de les aanwezig

✔ Gratis parkeerplaats en veilige fietsstalling

Ik ben:

(verplaats de schuiver)

Beginner

(Half)gevorderd

Donderdag 19u-20u30

Lesmomenten:
Jan 10, 17, 24, 31 – Feb 7, 14, 21, 28 – Mrt 14, 21, 28 – Apr 4, 25 – Mei 2, 9, 16, 23 – Juni 6, 13, 20, 27

Geen les op: Mrt 7 – Apr 11, 18 – Mei 30

Aantal lessen: 21

Lesgever: Robbe Kieckens

Locatie: Ververijstraat 13c, 9000 Gent

Standaard: 330 €
Early Bird: 280 € (Schrijf één maand op voorhand in)

Over Cajon

De oorsprong van de cajon ligt in Peru. Wanneer dit instrument voor het eerst gebruikt werd is niet helemaal duidelijk. Wat we wel weten is dat de cajon (uitgesproken als kachon) ontstaan is uit de slavernij en armoede. Kisten met goederen werden tijdens de lange overtocht door de Afrikaanse slaven bespeeld en werden daarna gebruikt om dansers en danseressen aan land en veelal in de havens te begeleiden.

Meer lezen

Toen zaten er nog geen snaren in. Een Peruviaanse cajon klinkt doorgaans dus vrij droog. De moderne cajons kan je op verschillende manieren bespelen, waarbij de elementen van een drumstel (bas, snare en hi-hat) gecombineerd worden.

Meestal bespeel je het met 2 handen, maar je kan ook één hand combineren met een brushstick of shaker in de andere hand. Binnenin de meestal rechthoekige en holle kist zitten tegen de voorkant metalen snaren. Hierdoor wordt het snare-geluid geproduceerd. Aan de achterzijde van de cajon bevindt zich een gat voor de akoestiek, waarin je tevens ook een microfoon kan plaatsen. Je kan een cajon veelzijdig gebruiken in genres als flamenco, jazz, folk, reggae, funk, enz. In de jaren ‘70 werd de cajon voor het eerst in Spanje geïntroduceerd door percussionist Manuel Soler van Paco de Lucias flamencogroep en werd zo verder bekend in de rest van de wereld.

Geef ons wat liefde en deel deze pagina!
Of volg ons op

Andere Lessen