We nemen de kinderen mee op muzikaal avontuur en bezorgen hen een onvergetelijke ervaring. We komen daarvoor met alle instrumenten naar uw school of locatie. Elk kind krijgt een eigen percussie-instrument waarbij we stap-voor-stap de instrumenten, ritmes en klanken verkennen. We bezorgen hen daarbij een muzikaal samenspel en een leuke, unieke beleving. We schenken ook aandacht aan de bijhorende muzikale tradities en het bredere culturele kader. We zetten in op lachende gezichten en creëren in korte tijd een swingend muziekstuk. Onze workshops zijn geschikt voor zowel het kleuter-, lager- en secundair onderwijs. Daarnaast geven we ook bijscholing aan leerkrachten.

Vakoverschrijdende eindtermen

Muzische vorming, Interculturaliteit, Artistieke opvoeding, Wereldoriëntatie

Onze workshops voor lager en secundair onderwijs

Djembe en Percussie Workshops voor scholen | Muziek in de klas

Afrikaanse percussie: Djembe

Djembe en Percussie Workshops voor scholen | Muziek in de klas

Afro-Braziliaanse percussie

Djembe en Percussie Workshops voor scholen | Muziek in de klas

Bodypercussie

Djembe en Percussie Workshops voor scholen | Muziek in de klas

Wereldpercussie

Djembe en Percussie Workshops voor scholen | Muziek in de klas

Afval & Ecopercussie

Ons muzikaal verhaal voor kleuters

De allerkleinsten vertellen we het verhaal van de jonge muzikant Bouba.  Bouba reist de wereld rond op zoek naar leuke en nieuwe muziek. Hij gaat van Noord- en West-Afrika over Cuba, Brazilië en Peru tot Indië en Europa. Op elke plek ontdekt hij samen met de kinderen nieuwe instrumenten, ritmes en melodieën. Het verhaal wordt ondersteund met een Kora (Afrikaanse harp). Per land introduceren we verschillende percussie-instrumenten. Daarnaast brengen we een aantal melodische instrumenten mee, zoals de hangdrum (een hedendaags instrument met magische klank) en de balafoon (Afrikaanse Xylofoon). Na het verhaal en de introductie van alle instrumenten mag ieder kind een favoriet instrument uitkiezen en even kort op spelen. We bieden hiermee een kleurrijke en muzikale beleving voor kleuters.
Tijdsduur: 30 minuten per groep tot 30 kleuters. 50 minuten per groep van 40.

Video's

[lyte id=ZQKB8R0lzJk]

Praktische info

  • Wij leveren workshops voor scholen op locatie in België en Zuid-Nederland voor groepen van 10 tot 150 kinderen.
  • Een workshop duurt 50 min, 1u of 1u30. Mogelijkheid tot meerdere workshops na elkaar of project op maat, zoals het toewerken naar een optreden.
  • Onze workshops kunnen elke dag tussen 8u30 en 18u. Voor schoolfeesten tot 22u.
  •  Voorkennis is niet vereist. Wij zorgen dat iedereen er snel mee weg is. Inclusief kinderen met weinig tot geen gevoel voor ritme.

Vraag een prijsofferte aan

Wij antwoorden gewoonlijk binnen de 24u.

Niet gevonden wat u zocht? Kijk dan even naar onze workshops, onze teambuilding of stel uw vraag via onze contactpagina.