Babara Bangoura

Babara Bangoura
Babara Bangoura 1
Babara Bangoura 2

Over Babara valt veel te vertellen. We zouden kunnen schrijven dat hij niet de eerste de beste is, maar dat is zacht uitgedrukt. Babara is wereldwijd bekend voor zijn ongeëvenaard niveau, zijn onuitputbare energie en zijn aanstekelijk charisma.  

Babara Bangoura is een djembefola uit Guinee. Hij groeide op in Conakry waar hij van jongs af aan djembe leerde spelen. Later toerde hij met het Guinese nationale ballet en kwam via zijn halfbroer Seny Touré in ’99 in België terecht. Babara wordt aanzien als een grootmeester en één van de beste Afrikaanse percussionisten ter wereld. 

Hij geeft vaak internationale workshops en verspreidt zo zijn boodschap “muziek heeft geen grenzen en huidskleur vormt geen obstakel bij het ontmoeten van andere culturen”. Zijn creaties worden door meerdere artiesten op hun platen verwerkt en zijn gedreven enthousiasme en virtuoos spel werken bijzonder aanstekelijk. 

Hij is te zien bij bands als Sewa Kan (als solist van Mamady Keita), Foli Kan en Bolo Kan. Babara leidt ook een eigen muziekschool in Brussel: Manding Foli. In 2015 nam hij zijn CD ‘La Guinédénou’ op. Bij Tambor maken zijn jarenlange ervaring, zijn aanstekelijk enthousiasme en zijn waanzinnige ritmisch vermogen hem tot een uiterst bijzondere lesgever.

Scroll to Top