Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik inschrijven?

Onze lessen lopen het hele jaar door en je kan inschrijven per semester. We bieden daarbij altijd een Early Bird Korting aan indien je online inschrijft één maand voor de start van het semester.

Hoe zijn jullie semesters ingedeeld?

Voor beginners: 
Semester 1 van oktober t.e.m. januari
Semester 2 van februari t.e.m. juni

Voor (half)gevorderden:
Semester 1 van september t.e.m. januari
Semester 2 van februari t.e.m. juni 

De lessen zijn al begonnen, kan ik nog meedoen?

Dit hangt af van cursus tot cursus. Bij bepaalde cursussen is dit absoluut geen probleem, bij andere cursussen kunnen we dit samen met jou bekijken. Neem hiervoor even contact met ons op. Indien je later invalt, hoef je de gemiste lessen niet te betalen. 

Ik kan niet alle lessen, zal ik wachten tot het volgende semester?

Dit hoeft zeker niet! Zijn er bepaalde weken waarop je niet kan door bijvoorbeeld een reis of examens? Laat ons dit dan weten vóór aanvang van de cursus. Wij brengen deze lessen dan in mindering. Na iedere les wordt er gefilmd en wordt wat is aangeleerd doorgestuurd op Whatsapp, zo kan je oefenen en loop je niet te veel achterstand op.

Kan ik een gratis proefles volgen?

Een gratis proefles kan altijd! Indien je daarna wil inschrijven moet je wel rekening houden dat dit niet combineerbaar is met de Early Bird Korting.

Bereikbaarheid

Momenteel zijn we actief op 3 verschillende locaties in Gent. Deze beschikken allemaal over gratis parkeerplaatsen en veilige fietsstalling. Ook zijn ze makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De meeste van onze lessen gaan door in het Tambor lokaal, Ververijstraat 13c, 9000 Gent.

Vanaf welke leeftijd

Onze lessen zijn toegankelijk vanaf 13 jaar. Of onder begeleiding van een volwassene, waarbij u samen met uw zoon/dochter/familielid een cursus volgt. Voor kinderen van 7 tot 12 jaar hebben aparte cursussen.

Treden jullie soms op?

Yes! Ieder jaar spelen we gedurende 3 dagen op Copacobana, een festival in Gent. We spelen ook jaarlijks op de Gentse feesten. Meestal is iedereen daar heel enthousiast over, maar het is niet verplicht. Met de gevorderde groepen treden we vaker op.

Eigen instrument?

Alle instrumenten zijn tijdens de les aanwezig, je hoeft dus nog geen eigen instrument te kopen. Heb je wel al je eigen instrument? Breng het dan gerust mee!

Hoe groot zijn de groepen?

Het maximum per groep is 16 leerlingen. Onze lessen gaan door vanaf 7 inschrijvingen.

Annulatie

Het gebeurt niet vaak dat wij lessen moeten annuleren. Indien dit wel zou gebeuren, dan word je hiervan tijdig op de hoogte gebracht. Wij stellen daarbij een alternatieve cursus voor of storten het lesgeld terug. Indien je zelf annuleert nadat je online bent ingeschreven, kunnen wij helaas geen terugbetalingen doen.

Scroll to Top