Hangdrum - Handpan les

Hangdrum leren spelen

De Hangdrum of kortweg Hang is een melodisch percussie instrument dat uit twee op elkaar geplaatste sferische schalen van staal bestaat. Het wordt met de handen bespeeld en voor het eerst in 2000 geïntroduceerd in Bern, Zwitserland. Hang betekent hand in het dialect van Bern. In het midden is er een basnoot (Ding) die omgeven wordt door zeven tot acht harmonische noten. Door verschillende hand- en vingertechnieken kan men hiermee een ritmische melodie spelen. 

De originele Hang wordt niet meer gemaakt en is heel moeilijk te vinden, maar tegenwoordig bestaan er wel andere die vaak ook mooier klinken dan de originele Hang. De Halo van Pantheonsteel is daar één van, maar ook nog steeds moeilijk om te kopen doordat de vraag groter is dan het aanbod. In het Nederlands krijgen de hangdrums de verzamelnaam ‘Handpan’. Let goed op voor je dit instrument koopt! Er zijn namelijk ook heel wat Hangs van slechte kwaliteit in omloop. Laat je bijvoorbeeld niet verleiden door zeer goedkope of ‘propaantankinstrumenten’.

Hier vind je meer info en een overzicht van de meeste handpans:
http://www.hangdrumsandhandpans.com/

Kijk ook zeker eens op https://www.handpanshop.nl/handpan-webshop. Dit is een betrouwbare en vriendelijke verkoper van Hangdrums in Nederland.

Previous
Next

Privéles hangdrum in Gent

Stuur een mailtje naar percussie@tambor.be
Je hoeft zelf nog geen Hangdrum te hebben, je kan de onze gebruiken tijdens de lessen.
Prijs: 35€ / uur
Lesgever: Sven Verschuere

Scroll to Top